- Ten temat ma , 1 odpowiedź, a ostatnio został zaktualizowany 2 weeks, 4 days temu przez .
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Akademia Kosmetologa All About Skin – teraz wszystko w jednym miejscu, zawsze pod ręką. Start już 2.10 GODZINA 7:00. Kliknij i dowiedz się więcej.
dzień dobry, Pani Agato będę wdzięczna za przeanalizowanie
Kobieta lat 39 lat
Hashimoto, nadczynność tarczycy, trądzik różowaty, bardzo silne migreny i chociaż Pani nie deklaruje silnego stresu to myślę ze jest i jest on spowodowany stanem skóry, zaparcia- jelita nie były diagnozowane. Pani deklaruje zdrową dietę.
z badań labolatotyjnych:
niska ferrytyna 24,75
niska wit D3 37,30
niedobór cynku (fosfataza 46)
niska prolaktyna 5,87 zakres 5,18-26,53
niski estradiol 23,7
zaburzony stosunek hdl do ldh – tj, hdl 76, ldh 64
tsh z 05/2023 – 4,799
tsh z 8/2023 – 0,722 (Pani dostała większą dawkę leku) czy tsh nie jest teraz za niskie? czy możemy przypuszczać, że dawka leku jest za wysoka?
ft4 0,87
przeciwciała atg 55,59
atpo 245,88
Jeśli klientka pojawia się regularnie na zabiegach to stan zapalny ładnie się wycisza, przy dłuższych przerwa powraca. Zabiegi to gł zabieg z kwasem azelainowym lub kwasem migdałowym lub zabiegi odżywcze z dermaquestu.
pielęgnacja domowa:
azelaic cleanser, tranexamic C serum, spf, regenerator z estgenu i krem z kw azelainowym bioderma teraz dermomedica, opcionalnie retinol z LIQ
moja propozycja suplementów:
wit d dr Jacobs 6000 j
colostrum marki jarrow prime life
sanprobi IBS, dodatkowo maślan sodu
NAC
pikolinian cynku NOW
co z prolaktyną i estradiolem? wstrzymac się poki co czy np polecić ashwagande?
omega 3 Marinex i opcionalnie koenzym q10 ta sama marka i tu mam pytanie jakie ma Pani zdanie o tych suplementach?
i zastanawiam się jeszcze nad wprowadzeniem krzemu z borem i jodem marki inveks i selen marki inveks
moje pytanie czy nie za dużo suplementów na raz? od czego zacząć a co wprowadzać później?
i proszę mi podpowiedzieć czy mój tok myślenia jest dobry?
podejrzewam zaburzenia na poziomie jelit dlatego problem z wchłanialnością, problemy z hormonami związane z zaburzonym stosunkiem hdl do ldh, zaburzenia na poziomie wątroby – spowodowane przewlekłym przyjmowaniem leków.
Z góry bardzo dziękuję Anita
Twoje produktu nadal czekają w koszyku. Dokończ zamówienie 5% taniej z kodem.
Kod rabatowy:
Nie czekaj zbyt długo, kod jest ważny przez kolejnych 30 minut.
Pliki cookie absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania witryny. Te pliki cookie zapewniają anonimowe działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny.
Cookie | Czas przechowywania | Opis |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania odwiedzającym odpowiednich reklam i kampanii marketingowych. Te pliki cookie śledzą odwiedzających w witrynach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.
Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o wskaźnikach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.
Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.